dinsdag 27 oktober 2009

Mijn gedachte

In een ieder ligt diep van binnen een unieke waarheid. Ik respecteer deze en erken dat ook ik mijn unieke waarheid heb.

maandag 26 oktober 2009

Liefde heelt alle wonden

Geen onderscheidt in een diepe of kleine wond.
Hoe kleiner de wond des te sneller het genezingsproces, zou je denken...
Niets minder is waar...

Het gaat om de intentie waarmee ik wil genezen en of ik bereid ben om een wond te zien als niets minder dan een wond. Wat voor de één een grote wond is, kijkt een ander lachend aan met... been there done that...

Ik ben hier om gezond te zijn. Om te weten dat deze wond specifieke verzorging nodig heeft op deze plek, in deze situatie in mijn leven. Niet om te lijden. Ook de pijnlijke momenten als die van elke wond horen bij het ervaren van het goddelijke in mij. Dit zorgt ervoor dat ik met mijn persoonlijk samengestelde verbandkit kijk naar welke situatie dan ook en zeg dit komt goed. Niet denkend aan hoe lang het nog zal duren of of het allemaal wel goed heelt daar onder het verbandje. Gewoon daar laten, koesteren, en weten en vertrouwen dat het goed komt.

Zodra je toch eigenwijs onder het verbandje loert komt er zuurtof en bacterieën bij en gaat het zweren en wordt daarbij het genezingproces uitgesteld en verstoord. En dat wil ik natuurlijk niet. Ik wil dat het mooi heelt zonder littekens.
Na wat sneetjes en wonden, wordt mijn intentie steeds authenktieker en ligt deze dichter bij mijn innerlijke zelf. En als mijn ehbokit spoorloos is en ik even niet weet waar ik verband of pleisters kan halen, heeft iemand in mijn buurt of een goede vriend wel wat liggen. Het universum werkt op wonderbaarlijke wijze.

donderdag 22 oktober 2009

Forget about 'Enlightenment' oftewel Vergeet 'Verlichting'

Satsang with Mooji
Satsang (Sanskriet sat = waar, sanga = gezelschap) is het gezelschap met een groep mensen die over de hoogste waarheid luistert, spreekt en erin opgaat.
Satsang is de uitnodiging om in het 'vuur' van zelfontdekking te treden.
Dit vuur zal jou niet branden, het verbrandt slechts wat je niet bent.
Dit wordt door Mooji ookwel het simpele Zijn genoemd.
Het herkennen en direct ervaren van dit Zijn wordt in dit volgend filmpje door hem bescheven.

Luister en ervaar...





Meer informatie: http://www.mooji.org/

woensdag 21 oktober 2009

Leven zonder stress

Stress is in staat je denken op te jagen, je lichaam ziek te maken en je goede relaties te verstoren. Het kan je leven zelfs dusdanig beheersen dat je het gevoel krijgt dat je wordt geleefd vanuit onbeheerste emoties en reacties.

Door verantwoordelijkheid te leren nemen voor je eigen negativiteit kun je stress leren ombuigen naar innerlijke evenwichtigheid en kalmte.

Je gaat begrijpen dat je je eigen stress creëert door de manier waarop je naar de buitenwereld kijkt en erop reageert. Je projecteert als het ware je eigen stress op mensen en situaties omdat je (in de onbewuste) veronderstelling verkeert dat zij verantwoordelijk zijn voor jouw gevoelens van onbehagen.

Begrijpen dat je je eigen gedachten en gevoelens kunt leren vormen, door gebruik te maken van je aangeboren wijsheid en kernwaarden, brengt levenskracht en creativiteit terug in je leven.

Verlichting van stress betekent dat je de druk van het leven loslaat en de teugels van je eigen leven weer in eigen hand neemt. Als je je eigen kracht weer terugkrijgt, komt er ruimte voor ervaringen van vrede, liefde en vrijheid.

Aanstaande vrijdag zal ik een cursusavond in Den Haag bijwonen. De cursus heet: Het geheim van de stilte.
De cursus speelt in op de behoefte naar innerlijke rust en stilte. De rol die stilte kan spelen in je leven is veelomvattend; het is de basis voor helderheid, creativiteit en concentratie. Hoe wordt stilte op een natuurlijke manier onderdeel van een druk bezet leven? Wat is er nodig om stilte te gaan ervaren in jezelf?

Ik heb veel curussen bijgewoond en sta open voor verschillende manieren om tot jezelf te komen. Ik wil graag bezig zijn met positief denken en dan maakt het mij niet uit op welke manier dat is. Als ik maar het gevoel heb dat ik er wat mee kan en het een goed gevoel met zich meebrengt. We zullen zien, ik heb er wel zin in!


Voor meer informatie: klik hier

Bron: www.brahmakumaris.nl/CURSUS/nostress.htm

dinsdag 20 oktober 2009

Gratis 7-daagse minicursus 'The Secret'

De secret gelezen? Misshien ook wel de dieper secret.
Zo ik ook. Ik kon me goed vinden in deze theorie en weet eigenlijk
mijn hele leven al ergens diep van binnen, dat er meer is dan wij zien en ons kunnen voorstellen.
Alleen is nu de vraag:
HOE PAS JE HET TOE?

Deze website geeft 7 dagen lang tips over hoe de Wet van Aantrekking toepast kan worden om het ideale leven te krijgen waar je van droomt. Via deze website meld je je aan en ontvang je 7 dagen lang tips.
Ik heb het gedaan en ik moet eerlijk zeggen dat het allemaal nog wel oppervlakkig blijft. Het helpt wel om in de stemming te komen maarrrrr om het langdurig toe te passen en te begrijpen waarom het af en toe tegenzit... Daar heb ik wel meer voor nodig.
Wat is precies THE secret waar het om draait en hoe zorg ik ervoor dagelijks bezig te zijn mijn (drukke, soms stressvolle) leven te laten schitteren.
Ben verder gaan kijken en kwam op een website die verder gaat dan de secret......
Hier kun je meer informatie vinden over wat nou precies the secret is.
Het is belangrijk om te weten dat je gedachten de uitkomst van je leven bepalen....
i Say no more...
C for yourself